Met een hart vol passie voor de bakkersambacht wist Frederik al op jonge leeftijd: "
Ik wil bakker worden!" Op elfjarige leeftijd bracht een vakantie bij bakkerij Govaert in Antwerpen hem in contact met de wereld van het bakken. Sedertdien is zijn overtuiging alleen maar sterker geworden.
Na het afronden van zijn algemene opleiding kon hij eindelijk zijn droom najagen. Hij begon zijn opleiding aan de gerenommeerde bakkersschool "
Ter Groene Poorte" in Brugge en werkte in zijn vrije tijd bij verschillende banketbakkers in Brugge. Na zijn opleiding trok hij naar
Parijs, waar hij extra ervaring opdeed bij de befaamde patissiers
Fauchon en
Gérard Mullot. Vervolgens sloot hij zich aan bij het team van de bekende
Brusselse patissier Debailleul. Later trad hij toe tot het team van grootmeester Luc Devriese van
atelier Lucas in Knokke, waar hij gedurende acht jaar alle facetten van het vak leerde beheersen.
In 1999 ging hij de uitdaging aan en richtte hij
Bakkerij Van Oost op. Nu, meer dan 25 jaar later, blijft hij samen met een toegewijd team met dezelfde passie dagverse, overheerlijke ambachtelijke broodjes, pistolets, boterkoeken, taartjes, koekjes, truffels en meer maken.
Wij hopen met onze creaties uw smaakpapillen te verblijden.